Известие

Collapse
No announcement yet.

Вибрация в скоростния лост

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вибрация в скоростния лост

Днес ми се появи една вибрация в скоростния лост когато съм на 3та скорост.Както карам и като вкарам 3та усещам вибриране в лоста в смисал когато е в най горна точка.Също така се усеща и просто когато съм в движение и съм си сложил ръката на него и го натисна на горе.Тази вибрация е само на 3та скорост и само в движение.На място няма вибрация.Пак срещу празниците в сервизи ще влизаме май.
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
    Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
    Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp

Предавката хубаво ли влиза?
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Аз това съм го забелязал на много коли...след подаване на малко газ също помръдва нали?Имам колега в работата, чието сузуки е на 60к.и прави същото примърдване придружено с вибрации.Знам поне 5 алфи със същите симптоми....и карат от 7-8 години така.
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

3та си влиза без проблем.Тази вибрация се получи след гонка да си пробвам новия дебитомер.когато ускорявам в смисал с подаване на газ вибрацията е недоловима.Когато си махна кракът от газта започва да се усеща както и при натиска не на съединителя.Само на 3та и само в движение.Усещането е все едно държиш масажори от тия китайските боклуци (лоста не мърда наляво надясно.Самия лост няма движение,усеща се вибрация при допир с ръка)
        Last edited by Subsense; d.m.y г., 11:26.

Comment

Явно при теб е малко по-различна ситуацията.Щом от един път е станало...

Comment

Първоначално публикувано от Subsense Покажи съобщение
            3та си влиза без проблем.Тази вибрация се получи след гонка да си пробвам новия дебитомер.когато ускорявам в смисал с подаване на газ вибрацията е недоловима.Когато си махна кракът от газта започва да се усеща както и при натиска не на съединителя.Само на 3та и само в движение.Усещането е все едно държиш масажори от тия китайските боклуци (лоста не мърда наляво надясно.Самия лост няма движение,усеща се вибрация при допир с ръка)
            Вероятно някой от тампоните ти е сърдит за упражнението
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И аз това си мисля, но защо само на 3та скорост се чудя.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                Аз това съм го забелязал на много коли...след подаване на малко газ също помръдва нали?Имам колега в работата, чието сузуки е на 60к.и прави същото примърдване придружено с вибрации.Знам поне 5 алфи със същите симптоми....и карат от 7-8 години така.
                +1
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                sigpic

Comment

И при мен е така ,но стана от голяма дупка...

Comment

Дам и аз така , аз също съм питал един майстор за това треперене и са ми казвали че не е нищо особено и да си карам колата с кеф , както съветвам и колегата да направи
                    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Определено има някаква причина,но явно е от "проблемите" с които можеш да си движиш безпроблемно.Но все пак кой,както си прецени.На тампоните може да се обърне внимание,дори е препоръчително,но да се сваля кутия,според мен е прибързано...вече ако загрубяват нещата-да.

Comment

Според вас, има ли шанс тампона на скоростите или биалетката на двигателя да са пътници!?
                        Alfa Romeo 156 - 1.9 JTD 100 и не знам си там колко коня

Comment

От щангата на мотора(биалетката ,както казваш ти) 100% не е ...от нея по-скоро ще тресе целия мотор.А колкото до тампоните,аз съм ги сменявал по друга причина всичките и въпросното примърдване на 4-та и 5-та си остана,но нямах някви притеснителни вибрации,нито преди,нито след....абе,колега карай за сега,вече ако се увеличава с времето проблема,почваш едно по-едно да препипваш и кое те съмнява сменяш.....или отиваш в доверен сервиз,както те влече.

Comment

Working...
                          X