Днес ми се появи една вибрация в скоростния лост когато съм на 3та скорост.Както карам и като вкарам 3та усещам вибриране в лоста в смисал когато е в най горна точка.Също така се усеща и просто когато съм в движение и съм си сложил ръката на него и го натисна на горе.Тази вибрация е само на 3та скорост и само в движение.На място няма вибрация.Пак срещу празниците в сервизи ще влизаме май.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Вибрация в скоростния лост
Collapse
X
-
Аз това съм го забелязал на много коли...след подаване на малко газ също помръдва нали?Имам колега в работата, чието сузуки е на 60к.и прави същото примърдване придружено с вибрации.Знам поне 5 алфи със същите симптоми....и карат от 7-8 години така.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
3та си влиза без проблем.Тази вибрация се получи след гонка да си пробвам новия дебитомер.когато ускорявам в смисал с подаване на газ вибрацията е недоловима.Когато си махна кракът от газта започва да се усеща както и при натиска не на съединителя.Само на 3та и само в движение.Усещането е все едно държиш масажори от тия китайските боклуци (лоста не мърда наляво надясно.Самия лост няма движение,усеща се вибрация при допир с ръка)Last edited by Subsense; d.m.y г., 11:26.Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от Subsense Покажи съобщение3та си влиза без проблем.Тази вибрация се получи след гонка да си пробвам новия дебитомер.когато ускорявам в смисал с подаване на газ вибрацията е недоловима.Когато си махна кракът от газта започва да се усеща както и при натиска не на съединителя.Само на 3та и само в движение.Усещането е все едно държиш масажори от тия китайските боклуци (лоста не мърда наляво надясно.Самия лост няма движение,усеща се вибрация при допир с ръка)Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеАз това съм го забелязал на много коли...след подаване на малко газ също помръдва нали?Имам колега в работата, чието сузуки е на 60к.и прави същото примърдване придружено с вибрации.Знам поне 5 алфи със същите симптоми....и карат от 7-8 години така.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеАз това съм го забелязал на много коли...след подаване на малко газ също помръдва нали?Имам колега в работата, чието сузуки е на 60к.и прави същото примърдване придружено с вибрации.Знам поне 5 алфи със същите симптоми....и карат от 7-8 години така.
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеАз това съм го забелязал на много коли...след подаване на малко газ също помръдва нали?Имам колега в работата, чието сузуки е на 60к.и прави същото примърдване придружено с вибрации.Знам поне 5 алфи със същите симптоми....и карат от 7-8 години така.
Дам и аз така , аз също съм питал един майстор за това треперене и са ми казвали че не е нищо особено и да си карам колата с кеф , както съветвам и колегата да направиAlfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
-
Определено има някаква причина,но явно е от "проблемите" с които можеш да си движиш безпроблемно.Но все пак кой,както си прецени.На тампоните може да се обърне внимание,дори е препоръчително,но да се сваля кутия,според мен е прибързано...вече ако загрубяват нещата-да.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
От щангата на мотора(биалетката ,както казваш ти) 100% не е ...от нея по-скоро ще тресе целия мотор.А колкото до тампоните,аз съм ги сменявал по друга причина всичките и въпросното примърдване на 4-та и 5-та си остана,но нямах някви притеснителни вибрации,нито преди,нито след....абе,колега карай за сега,вече ако се увеличава с времето проблема,почваш едно по-едно да препипваш и кое те съмнява сменяш.....или отиваш в доверен сервиз,както те влече.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
Comment